Vashosszúfalu Borkostoló és kiállítás beszámoló

Két helyszín, számtalan élmény várta az érdeklődőket!

Két helyszínen, a Vashosszúfalui tájháznál és Hosszúperesztegen zajlottak programok a magyar államalapítás ünnepén, augusztus 20-án. A Vashosszúfalui tájháznál igazi gasztrokalandban vehettek részt az érdeklődők, ugyanis helyi kézműves finomságokat kóstolhattak. A legkisebbek népi játékokat próbálhattak ki, a „nagyobbak” paradicsom pajtaversenyen vehettek részt.

A hosszúperesztegi szőlőhegyen, az „Otello hazájában” vezetett borkóstolón vehettek részt az érdeklődők Márkus Béla borszakértővel. A térség borai mellett Szlovénia borait is megkóstolhatták a jelenlévők, akiket borkorcsolya és házi paraszttál is várt.

Napközben lehetőség nyílt Marko Vindiš kiállításának megtekintésére, valamint a szőlészet és borászat eszközeinek megismerésére.

Ossza meg a posztot:

További tartalmak

Tojásfestés Kehidakustányban

2024.03.29. Nagypénteki tojásfestés helyi motívumokkal a Kultúrházban Kehidakustányban! Nagypéntek délelőtt a Kustányi Kultúrházban húsvéti tojásfestésen és díszítésen vehetnek részt az

Tovább olvasom

Vidéki Ősz

Esemény neve: Vidéki Ősz – Őszi lassulás a Hegyhátszentpéteri Tájháznál // Hegyhátszentpéter Esemény típusa: sütés, kóstoló Esemény leírása: Program: 15.00-17.00

Tovább olvasom