A projektről

Négy vidék- és turizmusfejlesztéssel foglalkozó magyar és szlovén szervezet 2018-ban összefogott, és elkezdte kialakítani a határ menti tájházakat és egyéb látnivalókat összefogó tájházak útját. A résztvevő tájházakat nyílt pályázati felhívás keretében választottuk ki.

A HOUSES projekt fő célja a kulturális és épített örökség, elsősorban a tájházak, turisztikai kínálatba való beépítése és ezzel megóvásuk biztosítása. A határ két oldalán lévő tájházak fejlesztésére egy új módszertant dolgoztunk ki, mellyel a különböző fejlettségi szinten lévő tájházak minőségi kiegyenlítését kívánjuk elérni, így a saját és hozzájuk kapcsolódó turisztikai szolgáltatásokat a mai elvárásoknak megfelelő színvonalra emeljük.

Célunk, hogy a határ két oldalán lévő tájházak fejlesztésére kidolgozott módszertan alapján a házak közel azonos fejlettségi szintet érjenek el a turisztikai szolgáltatások tekintetében, így a kínálat egységes legyen. A fejlesztést szakértő mentorokra, illetve a kiválasztott szállodák szakembereire bízzuk. A „Tájházak útja” kifejezetten a vidéki térségek turizmusba történő bevonását szolgálja.

Újdonság, hogy a kialakítandó csomagajánlatok a projektben együttműködő szállodákban közvetlenül elérhetőek és foglalhatóak.

A projekt 2019. március 1-jén vette kezdetét, és 2021. február 28-án ér véget. Költségvetése összesen 396.382,48 euró, ebből az ERFA támogatás 336.925,1 euró.

A projekt vezető partnere

Pannon Helyi Termék Nonprofit kft.

Partnerek

Društvo za trajnost virov SI.ENERGIJA (Szlovénia)

Screenshot_35

Zalai Falvakért Egyesület (Magyarország)

Znanstveno-raziskovalno središče Bistra Ptuj

Induljon el velünk a Tájházak útján