Nagy sikerrel zárult a július 4-én (vasárnap) megrendezésre kerülő Fumu Fesztivál Zalaszombatfán. A résztvevők megismerkedhettek a helyiek specialitásával, a fumuval, ami egy különleges, baba alakot formázó kelt tészta. A program részeként kézműveskedésre is sor került az újrahasznosítás jegyében. A résztvevők frissítőket és helyi termékeket is kóstolhattak, úgy, mint kemencében sült hetési perec, tökmagolaj, különböző mártogatósok.
Az elkészült fumuk kóstolása után a Hetési Szőttes Múzeum tárlata került bemutatásra, majd faluséta következett a fumu szobor megtekintésével.
Ahány ház, annyiféle fumu, szokták mondani. Ha otthon mégis elkészítenénk, a receptet az ízőrzők honlapján is megtalálhatjuk: https://www.izorzok.hu/fumu/
Barnáné Takács Margit receptkönyvében is megtalálhatjuk: https://csaladireceptkonyv.hu/barna/recept/fumu