Táborzáró

Image

Elkészült a népi építészeti bemutató fal Hegyhátszentpéteren


  • Vezetett tájház megtekintések időpontjai: 10:00, 11:30, 13:00 és 15:00. A megtekintések során a lakóház össze helyisége, a pajta, a kovácsműhely is bemutatásra került.
  • Kovácsbemutató és a mesterség kipróbálása 10 órától. Igazi kuriózum volt a működő kovácsműhely mind a felnőttek, mind pedig a gyerekek körében. A kovácsműhelyből kiáramló füst, a szikrák, az üllő hangja életre hívta a régi mesterséget. A jelenlévők nemcsak megnézhették, de ki is próbálhatták a tevékenységet. Fodor Dávid kovács bemutatóját a projekt keretében készülő kisfilmhez is rögzítették.
  • Mézeskalács díszítés: A bemutatót követően a gyerekek saját maguk is kipróbálhatták az írókázást. Az előre megsütött mézeskalács figurákat szabadon díszíthették.
  • A helyi termék kóstoló nagy népszerűségnek örvendett. Térségből származó finomságokat kóstolhattak meg a látogatók. Voltak például sajtok, limonádé, különféle paradicsomok, kenyér. Édesség gyanánt pedig aranygaluskát kínáltunk házi szederlekvárral. 13 órakor érkezett Desits Zoltán kistermelő, aki igazi különleges füstöltáru repertoárral várta az éhes közönséget. Beöltözött hagyományőrző ruhába, illetve a dekorációra, megjelenésre is különleges figyelmet fordított.

Átadásra került a hét folyamán készített népi építészeti bemutató fal, melyen kis táblácskák mutatják be a különféle építészeti technikákat. A rendezvényre a sajtó is kíváncsi volt.