Belekóstoltunk a régmúlt ízébe

Image

A program két helyszínen zajlott. Az egyik helyszín maga a tájház volt, majd a kis csapat ezután átment a közeli hosszúperesztegi szőlőhegyre, ahol a magyar mellett a szlovén borkultúrával és a szomszédos tájházakkal is ismerkedhettek a résztvevők.


  • A program különlegessége a paradicsom fajtaverseny volt, melyre több nevezés is érkezett, és közülük került kiválasztásra a legízletesebb.
  • Helyi termékekből összeállított hidegtál kóstoló várta a vendégeket.
  • A tájházban található szőlészethez, borászathoz tartozó eszközöket összegyűjtöttük, melyekből kis kiállítást hoztunk létre a rendezvény alkalmából.
  • Borszakértő segítségével ismerkedhettek a résztvevők a térség és Haloze (Szlovénia) borkultúrájával. A halozei borvidéket fotókiállítás is bemutatta. A szőlőhegy különlegessége az otello szőlő, mely Ausztriában is nagy népszerűségnek örvend. Igazi helyi fajta. A térségből több gazda is bemutatkozott a kóstolón.