A Tájházak Útja címet viselő projektünk keretében szeretnénk meghívni Önt online műhelymunkánkra!

Image

A Tájházak Útja címet viselő projektünk keretében szeretnénk meghívni Önt online műhelymunkánkra, melyen számítunk szakértő észrevételeire az alábbi témával kapcsolatban (D.T1.4.2 Kifejlesztés és tesztelés).


Időpont: 2021. január 21. (csütörtök) 9-11:30
A műhelymunka ZOOM platformon zajlik majd, melyhez a becsatlakozási linket e-mailben megküldjük Önnek a műhelymunka előtt.

 


Az INTERREG V-A Szlovénia – Magyarország Együttműködési Program HOUSES–„Tájházak útja” - Örökségünk a jövőnk - értékekre alapozott turizmusfejlesztés a szlovén-magyar határrégióban” (SIHU213) projekt 2019. márciusában vette kezdetét 4 partner összefogásával. Magyarországról a Pannon Helyi Termék Nonprofit Kft. és a Zalai Falvakért Egyesület, Szlovéniából pedig a Si. Energija Egyesület és a ZRS Bistra Ptuj vesz részt az együttműködésben. Nyílt pályázati felhívás után 9 tájház és 5 szálloda együttműködési megállapodást kötött, közösen meghatározott, a tájházakban, tájértékeket bemutató helyeken és azok környezetében megvalósuló turisztikai szolgáltatások összehangolására, programcsomaggá fejlesztésére, továbbá a szállodák turisztikai kínálatába történő beillesztésére.

 

Az együttműködő partnerek célja a szlovén-magyar határtérségben a projekt keretében kiválasztott tájházak kínálatára alapozott turisztikai programcsomagok kialakítása, illetve közvetlen értékesítésének megszervezése mind az egyénileg utazó turisták, mind pedig a szállodák vendégei számára.
A műhelymunkán számítunk a témával kapcsolatos szakértő hozzászólásaira, fejlesztési ötleteire.


Programterv:


9:00-9:15
Köszöntő és a projekt bemutatása, A határtérségben elvégzett piackutatás eredményeinek rövid ismertetése


9:15-11:30
A szállodák, turisztikai szakma javaslatai, véleménye a kialakítandó programcsomagokkal kapcsolatban. A programcsomagok szállodai kínálatba építésének lehetőségei, módja. Interaktív műhelymunka.


Közben az alábbi előadást hallgathatják meg a résztvevők:
2021: Jövőtudatosság a turizmusban – Bódis Gábor, a Hungary NEXT ország-márka-műhely alapítója, a Turisztikai Fejlesztők és Tanácsadók Szövetségének (TUTSZ) tagja


A műhelymunkán szlovén és magyar résztvevőkre egyaránt számítunk, így szlovén-magyar tolmácsolást biztosítunk.